Wie ben ik

Als kind al zei ik: ‘ik wil met kinderen werken’.

Mijn naam is Patricia van Veldhoven, ik ben moeder van twee kinderen die op de basisschool zitten. Ik heb de HBO-opleiding dramatherapie gevolgd, gewerkt in de jeugdhulpverlening en sociale vaardigheidstrainingen gegeven. Een paar jaar geleden ben ik geïnteresseerd geraakt in kindermassage. In 2012 heb ik de opleiding gedaan en ben Mayomie gestart. In 2014 heb ik de basiscursus kinderyoga en Reiki 1 opleiding gevolgd, wat een heel prettige aanvulling is op de kindermassage.

Als ouder ervaar ik dat ‘we’ (zowel ouders als kinderen) veel te verwerken krijgen. Werken, school, sporten, muziekles, sociale bezigheden. En het lijkt allemaal steeds meer te worden. Daardoor is er maar weinig tijd om te relaxen. Het verwerken van veel prikkels kan leiden tot overbelasting of ‘kortsluiting’ (het hoofd gaat vol zitten). Dit kan zich uiten in concentratieproblemen, inslaapproblemen of blijven hangen in druk gedrag. Een ‘vol’ hoofd leidt zelfs vaak tot een kort lontje, snel tranen en slecht reageren op correctie. Er kan niets meer bij.

Masseren helpt bij het verwerken van al deze prikkels. Hoe geweldig is het dat een ieder met eigen handen de rust in andermans lijf kan brengen. Even niet met je hoofd bezig zijn, maar met je lijf. Zowel voor de gever als de ontvanger. Contact maken door middel van je eigen handen (voelen i.p.v. denken) en daardoor contact maken met elkaar.

Graag wil ik naast de individuele kindermassage die ik geef, laagdrempelig aan ouders en scholen workshops aanbieden in kindermassage, om op deze manier een ieder te laten ervaren wat we voor elkaar kunnen betekenen.

De naam MAYOMIE is ontstaan, doordat ik een combinatie maak van massage, yoga en meditatie(geleide fantasie).